Oma elämä

Miten kuvittaa blogipostaus omilla kuvilla?

Kun mulle ehdotettiin pientä puheenvuoroa Lily talksissa,

jätin näppärästi vastaamatta siihen meiliin mitään. Emmäätiiämistäpuhuisin.

Sitten Lilyn tuottaja sanoi että puhu kuule visuaalisuudesta, me ollaan jo laitettu tänne listalle sut ja sun aihe. No minähän puhuin.

Näyttökuva 2015-05-05 kohteessa 19.56.35.png

Visuaalisuus on mulle yksi rakkaimmista aiheista.

Se että olen visuaalinen ihminen, on osa mun jokapäiväistä elämää. Alkaen siitä, kun herään aamulla. Jos on nätti aamuvalo, olen heti hyvällä päällä. Aamuvalossa paremmalta näyttää niin oma naama kuin leivänmurut pöydälläkin. Teen usein aamupala-asetelmia ja otan niistä kuvia. Ihan vaan siksi että huvittaa.

Teen töissä päivittäin myös kahdeksan tuntia töitä visuaalisuuden kanssa. Mietin sitä, miten brändi näyttää samalta joka mediassa. Sitä miten kuvittaa lehtijuttuja ja mikä kansikuva ehkä myisi parhaiten. Ja kun teen lehtitaittoja, mietin koko ajan pikkuasioita, joista visuaalisuus syntyy: tämä viiva näin, tuon kuvan kanssa käy tämä missä on samaa keltaista kun ekan sivun kuvan taustalla. Kas näin.

Blogia kirjoitan usein iltaisin. Istun sohvalla teekuppi kädessä ja kirjoitan ylös asioita, joita olen miettinyt. Ja jaan kuvia, joita olen nähnyt ja jotka haluan muistaa. (Visual Diary siis). Jos se näkymä mitä sohvalta katselen, on sotkuinen, mua ahdistaa. Siksi mulla on usen leikkokukkia ja nättejä asioita sohvapöydällä. Niiden katselusta tulee hyvä olo.

Haluan myös että blogi näyttää aina kivalta. Itse harvemmin luen blogeista tosi pitkiä tekstejä, mutta kuvat katson aina. On ihanaa jos jollain on oma vahva kuvatyyli. Sen huomaan heti.

Ja se, että olen visuaalinen ihminen, ei tarkoita sitä että olen pinnallinen hömppänainen. PISTE. Jos joku niin ajattelee, siinähän ajattelee. Minä sitä vastoin ajattelen sellaisista ihmisistä näin: Bobo.

(Se on portugalia ja tarkoittaa hölmöä). Hmm. Käviköhän muuten Dj Bobo koskaan Portugalissa keikalla?

—–

Mitä muuta halusin sanoa visuaalisuudesta blogeissa? Siitä, miten kuvittaa blogipostaus omilla kuvilla.

Tsekkaa täältä:

—–

This is my little speech in Lily talks. Only in Finnish, sorry.

 

2 Comments

  • Sanph

    Sulla on kyllä aina niin kauniisti kuvitettu blogi. Ja Instagram-tilisi on ihan mun lemppareita. Ja ehdotonta plussaa portugalista 😉 Oot jotakuinkin mun idoli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *